Aan:              Alle leden van de NBV 
Van:              Bestuur Nieuwegeinse Bowling Vereniging 
Datum:          10 november 2020

 

CORONA UPDATE

Beste leden,

Hierbij de actuele informatie betreffende het bowlen en de COVID maatregelen ;

COVID maatregelen
Het aantal besmettingen met COVID-19  is op dit moment gelukkig weer aan het dalen. Ook komen er inmiddels positieve geluiden binnen over de ontwikkeling van een vaccin. We hopen dat dit zo door blijft gaan en we weer zicht krijgen op een normale samenleving. Op dit moment hebben we, mede i.v.m. de kerstvakantie, besloten om de huisleague’s niet op te starten vóór 3 januari 2021. Wel is er inmiddels een alternatief om te spelen, lees hieronder:

Winter -Duo-league
Met het bowlinghuis is afgelopen dagen contact geweest over mogelijkheden om te kunnen bowlen. Daar is uitgekomen dat Franky’s voor de geïnteresseerden Winter Dubbel Toernooien gaat opzetten op de reguliere leagueavonden (maandag, dinsdag en donderdag), vergelijkbaar zoals in de zomer plaatsvond.

Hierbij word er per speelavond een ander format gespeeld en ook wordt er wekelijks een ander oliepatroon neergelegd. Men hoeft niet verplicht iedere week mee te spelen, inschrijven gaat per speelavond en er is geen competitie aan verbonden.

Met 2 spelers per baan (4 per banenpaar) kan er gemakkelijk en veilig aan de RIVM richtlijnen worden voldaan en kunnen we op verantwoorde wijze blijven spelen.

U kunt zich ook opgeven als enkele speler, dan wordt u gekoppeld aan een andere speler.

Deelname kost € 8.- per persoon/per avond.

Om u aan te melden voor deelname kunt u op de volgende link klikken:

      reserveren frankys nieuwegein

ALV

Vanwege de corona is het helaas niet mogelijk om de ALV doorgang te laten vinden. Wij beraden ons op de mogelijkheden om dit op een later tijdstip alsnog vorm te geven.

28e Dubbel en Single HC Toernooi
Helaas hebben we ook moeten besluiten om het Dubbel en Single HC toernooi voor dit jaar te annuleren.

Aanpassing bowlingballen
Door de Corona crisis hebben bowlers mogelijk er niet meer aan gedacht hun bowlingbal(len) eventueel aan te passen aan de nieuwe reglementen die internationaal op 1 augustus 2020 in gingen. Vanaf die datum zijn ballen met balansgaten verboden. Alle gaten in de bal dienen gebruikt te worden als grijpgat, men mag maximaal 5 gaten in de bal hebben. Men kan dus meer dan 3 gaten in de bal hebben mits men ze allemaal gebruikt bij het gooien! Het NBF bestuur heeft echter besloten om voor de nationale competities en toernooien de invoering van deze regel uit te stellen tot 31 december 2020.

Tot 1 januari 2021 mag je daarom spelen met bowlingballen die voldoen aan de artikelen zoals vermeld in het huidige NBF sportreglement en uiteraard met bowlingballen die al aan de nieuwe regels zijn aangepast. Daarna dient uw bal te voldoen aan de nieuwe regels. 

Voor meer informatie vraag uw proshop houder of kijk op www.bowl.com

 

Stay save!

 

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van de Nieuwegeinse Bowling Vereniging 

Send a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *