Aan: Alle leden van de NBV 
Van: Bestuur Nieuwegeinse Bowling Vereniging 
Datum: 19 september 2020

CORONA UPDATE

Beste leden,

Hierbij de actuele informatie betreffende het bowlen en de COVID maatregelen ;

COVID maatregelen

Afgelopen 2 weken hebben we gelukkig weer kunnen bowlen. Zoals in het nieuws is geweest loopt het aantal besmettingen met COVID momenteel weer (te snel) op. Er is inmiddels een extra aantal maatregelen ingesteld door het rijk. Het bowlen valt momenteel onder de categorie binnensporten, en niet onder de horeca waar de beperkingen op het aantal aanwezige mensen is aangetrokken. Dit betekent dat wij in principe gewoon door kunnen gaan met onze competitie.

Echter is in de afgelopen weken door meerdere bowlers terecht opgemerkt dat de regels in de bowling niet of onvoldoende worden nageleefd. Dat geeft diverse mensen een onprettig gevoel en vergroot ook de kans dat we ingrijpende maatregelen moeten nemen

Er mág bij het sporten afgeweken worden van de anderhalve meter, zover dat niet anders kan! Dit is niet direct een vrijbrief om continu zorgeloos rond te lopen dicht bij iedereen.

Geconstateerd wordt dat meerdere mensen meer dan de hoognodige kontakten heeft met anderen, high five of alternatieven, omhelzingen, constant dicht bij elkaar zitten enzovoort.

Als bestuur en bowling kunnen en willen wij geen rol als politieman aannemen. Wel willen wij nogmaals nadrukkelijk alle leden wijzen op de regels.

-Volg de pijlen in de bowling bij het naar de baan gaan, neem de goede ingang.

-De dinsdag-late league verzamelt zich achter in de bowling op het hogere gedeelte en gaat pas naar de banen wanneer deze vrij en schoongemaakt zijn.

-Plaats géén bowlingtassen in het looppad. Plaats ze onder de tafels of op het hogere gedeelte achter de ballenrekken.

-Geef géén high five’s of alternatieven hiervoor, dit zijn momenteel onnodige kontakten.

-Gebruik de ruimte die er is zo veel mogelijk. Als er 1 speler op de approach staat, 1 zit op de stoeltjes en de ander staat achterin, dan geeft dat al veel ruimte.

-Spelers/bezoekers die niet aan de game deelnemen, nemen plaats op het hogere deel achter de ballenrekken.

-Blijf thuis bij klachten.

Ondanks het feit dat het ‘anders’ is dan we gewend zijn, kunnen we op deze manier toch plezier hebben van onze sport.

Houd er rekening mee dat er veel ouderen meespelen, die geen onnodig risico op besmetting willen lopen. Doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor de anderen. Wanneer iedereen zich aan deze regels houd, en ieder ander respecteert, kunnen we hopelijk dit seizoen gewoon onze competitie blijven spelen zonder problemen.

Stay save!

Met vriendelijke groet,
Het bestuur van de Nieuwegeinse Bowling Vereniging

 

Send a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *